Omhoog
Aanbiedingen
Accomodaties
Activiteiten
Alg. informatie
Ardennen per kajak
Bestuursmededelingen
Boottypes
Caravan en tent tips
Clubblad "Rob Roy"
Clublokaal
Filmpjes
Fotoalbum
Geschiedenis
Gezond sporten !
Jongerenhoek
Kajakcursussen
Kalender
Klassement
Ledenhoek
Lid worden
Nevenactiviteiten
Onze adverteerders
Overzicht clubs
Tochtverslagen
Toogdienst
Vaarregels
Verwante sites

Van tol tot hotel

Vele autoreizigers onderschatten de kosten onderweg.
Met Visa en astercard kan je bijna overal péage betalen.
Voor een doortocht door Oostenrijk en Zwitserland heb je een wegenvignet nodig (verkrijgbaar in de VAB-Webwinkel). Daarnaast zijn er de kosten voor eten, drinken en eventueel slapen onderweg. Voor de reservering kan je ook op www.vab.be terecht. Het virtuele reiskantoor biedt interessante voordelen aan VAB-leden.

VAB-tankkaart
De VAB-tankkaart kan je gratis via VAB aanvragen. Daarmee ontvang je € 0,13 korting per 10 liter op de pompprijs. De korting wordt jaarlijks op je rekening gestort. Met de Europese tankkaart kan je in 8.000 Esso-stations in 34 landen naar de pomp, waaronder België. Met de Europese tankkaart kan je ook tol betalen. (Er is nog een Belgische tankkaart, waarmee je in 450 Belgische Q8-stations brandstof kan halen.)
Lees meer>>

Brandstofprijzen
De prijs van brandstof verschilt van merk tot merk en van land tot land. Je vindt de prijzen in de verschillende Europese landen hier.
Langs een autosnelweg betaal je meestal meer voor benzine. In Frankrijk bijvoorbeeld tank je het goedkoopst bij grootwarenhuizen zoals Carrefour en Leclerc. De Prijzen verschillen tot 5 cent per liter. In toeristische streken zoals de Côte d'Azur en in grote steden betaal je meestal hogere prijzen dan in minder populaire oorden.
LPG kan je niet overal tanken. Referentiesite voor LPG-stations en nuttige tips: LPGwijzer

Toltarieven
Je kan met VISA betalen aan de loketten met bordjes waar "CB" op staat, of waar kredietkaarten zijn afgebeeld. Een icoontje met geldstukken verwijt naar een automaat die alleen cash aanvaardt. Een pijl of een mannetje betekent: loket waar je zowel met cash als met kredietkaart kan betalen.
Bankkaarten met een Maestro-functie worden niet meer aanvaard. Europese VAB-tankkaarten wel.
Wil je de Europese toltarieven nagaan, klik dan hier.

Tarieven wegenvignet
Wegenvignetten voor alle Europese landen kan je vinden in de VAB-Webwinkel.

Eten & drinken
Elke zomer horen wij klachten over de verstikkende drukte en de kwaliteit van restaurants die langs de hoofdaders naar het Zuiden liggen. De verhouding prijs/kwaliteit klopt soms langs geen kanten. Etienne Cocquyt, de bekende culinaire expert, maakte samen met Marc Van Damme, verantwoordelijke verkeersinformatie VAB, Lekker onderweg door Frankrijk. Hij selecteerde duizend smakelijke en gezellige adresjes op minder dan een kwartier van een afrit. In 115 hoofdstukken zwermt hij uit over de voornaamste reiswegen in Frankrijk. Naast de brasseries en eethuisjes met een smakelijke en goedkoop menu krijg je ook een korte beschrijving van hotels en chambres d'hôtes waar je voor een schappelijke prijs kan overnachten.
VAB begeleidt je met verkeers- en wegeninfo langs de Autoroute du Soleil naar het uiterste zuiden. Heb je alleen geld om te picknicken, dan staan ook rustplaatsen met speeltuigen en toilet vermeld. (E. COCQUYT, Lekker onderweg door Frankrijk, uitg. BMP, Deurne, € 20,-).

Hotels
- Voordelig Overnachten in Frankrijk geeft je in boekvorm het meest complete overzicht van vakantieadressen met een Nederlandstalige gastvrouw of -heer. 
Het gaat om meer dan 4.250 voordelige chambres d'hôtes, gîtes en kleinschalige particuliere hotels. Al vanaf € 30,- per nacht voor twee, mét ontbijt.
Met de Voordeelcoupon krijg je buiten het hoogseizoen bij 100 adressen € 15,- korting. Dan is deze gids snel terugverdiend. (Voordelig Overnachten in Frankrijk, uitg. EVRON, Heerhugowaard, € 14,95.) Er bestaat ook een Voordelig Overnachten in Duitsland en Oostenrijk.
- Links + Rechts der Autobahn 
is de toonaangevende hotelgids voor autoreizigers in 22 West- en Midden-Europese landen, zelfs in Estland, Polen, Kroatië. De hotels (vanaf 1 ster) liggen op max. 10 km van de snelweg. (Links + Rechts der Autobahn, uitg. Stünings Medien, Krefeld, € 11,-).
- Je kan ook on-line hotels boeken. In dit virtuele reisbureau vind je interessante voordelen voor VAB-leden. Zo krijgen VAB-leden uitzonderlijke kortingen in meer dan 4.000 Accor-hotels (Sofitel, Novotel, Mercure, Dorint, Suitehotel, Ibis, All Seasons, Etap, Formule 1, Motel 65 en Accor Thalassa). Wie de Accor Favorite Guest Corporate Card aanvraagt via VAB, kan een jaar lang genieten van exclusieve voordelen.
Lees meer >>

 
Terug