Omhoog
Aanbiedingen
Accomodaties
Activiteiten
Alg. informatie
Ardennen per kajak
Bestuursmededelingen
Boottypes
Caravan en tent tips
Clubblad "Rob Roy"
Clublokaal
Filmpjes
Fotoalbum
Geschiedenis
Gezond sporten !
Kajakcursussen
Kajakspelletjes
Kalender
Klassement
Ledenhoek
Lid worden
Nevenactiviteiten
Onze adverteerders
Overzicht clubs
Tochtverslagen
Toogdienst
Vaarregels
Verwante sites

Start goed voorbereid

Vertrek niet halsoverkop om halfweg te constateren dat je een boel vergeten bent. Of dat je ondanks die snelle start toch in kilometerslange files staat te zuchten.
Hieronder volgen enkele tips voor een vertrek met minder stress

Spring niet in de auto na een vermoeiende, stresserende werkdag. Typisch voor die laatste uren is dat er nog een boel zaken moeten afgehaspeld worden voor je met een gerust hart kan verdwijnen. Een tweede valkuil is dat je met je collega's of vrienden blijft hangen om het begin van de Vrijheid te vieren. Een zwaar "sortietje" de avond voor je vertrek eist tijdens het rijden zijn tol!

Let er dus op dat je vooraf genoeg gerust hebt. Daar komen velen niet aan toe omdat ze heel vroeg willen vertrekken. Of omdat ze al hun veelsoortige bagage nog moesten bijeenzoeken.

Gerust van huis weg 
Bijna elke familie komt na een pak kilometers tot het gnante besef dat ze iets belangrijks zijn vergeten. Een lijstje, speciaal toegespitst op de reizende kajakker kan je hier vinden.
Nog enkele zaken die je zeker niet mag vergeten: water, gas, elektriciteit en alle buitendeuren zijn wellicht afgesloten, maar de diepvriezer en het alarm werken ook op elektriciteit! En heeft iemand een sleutel om de planten/huisdieren levend te houden; om de brievenbus te ontlasten? Of heb je een speciale regeling getroffen met het postkantoor?
Alles ok dan? Neen, want bijna iedereen vergeet een lijst te maken van alle waardevolle voorwerpen die achterblijven. (Dat doe je inderdaad best tijdig op voorhand. In geval van diefstal heb je meteen een overzicht voor de politie.) Ik zou ook de ouders de kost niet willen geven die vergeten om meer dan genoeg speelgoed en vertier voor de kids mee te nemen. Het bespaart je onderweg lange uren gemekker.

Thuisbewaking
Wil je tijdens je afwezigheid extra bewaking van je stulp, dan kan je altijd vragen aan de wijkagent of hij/zij een extra oogje in het zeil wil houden (enkel voor open of halfopen bebouwing).
Je kan natuurlijk ook n of meerdere camera's installeren met of zonder opname, en met of zonder Internetverbinding of melding via je smartphone. Aan zo'n installatie begin je natuurlijk best enkele dagen voor je vertrek. Een goede gebuur is beter dan een verre vriend, dus kan je de buren of de buurtwacht eveneens aanspreken.

Je vakantie wijst de weg
Er zijn meerdere mogelijkheden om je reis vooral te plannen. Google maps is de bekendste. Vanaf je thuisadres brengt hij je tot aan de voordeur van je verblijfplaats waar ook ter wereld. Eerst tik je in met welk voertuig je reist. De reisweg krijg je dan mooi in kaart, met een stapsgewijze handleiding. Soms kan je alternatieve wegen kiezen om bv files te vermijden.
Denk je dat je genoeg hebt aan je GPS? Veel succes! Maar spelbrekers kunnen je reis lang vertragen: grote drukte met kilometerslange files op zwarte punten, wegenwerken en wegomleggingen, extreme weersituaties.
Wil je verkeersinfo over een specifiek land, surf dan naar verkeersinfo Europa.
Je kan er doorklikken naar de wegentoestand,knelpunten, nieuwe wegen, afwijkende verkeersregels, druktekalender, enz.

Hoe laat vertrekken?
Vrijdag: als je om 9u start, kan je meestal 6 uur filevrij rijden.
Zaterdag: vanaf 14u is het kalmer. Op de terugweg beginnen de files om 9u en duren ze tot 16u.
Zondag: op veel zondagen kan je de hele dag filevrij rijden.

Landeninfo
Zoek je meer info over een bepaald land? Surf dan naar reisinfo

Terug