Omhoog
Aanbiedingen
Accomodaties
Activiteiten
Alg. informatie
Ardennen per kajak
Bestuursmedelingen
Boottypes
Caravan en tent tips
Clubblad "Rob Roy"
Clublokaal
Filmpjes
Fotoalbum
Geschiedenis
Jongerenhoek
Kajakcursussen
Kalender
Klassement
Lid worden
Nevenactiviteiten
Onze adverteerders
Overzicht clubs
Tochtverslagen
Toogdienst
Vaarregels
Verwante sites

Gsm in het buitenland

Bijna iedereen neemt zijn zaktelefoon mee naar het buitenland.
Bij wie veel belt, tikt de rekening aan.

Gsm'en vanuit het buitenland is niet goedkoop, dat weet intussen iedereen. Soms is het zelfs schandalig duur. Alleen naar je voicemail luisteren, kost al veel. Surf voor je vertrek naar de website van je telefoonmaatschappij. Bekijk de tarieven. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.
De tarifering kan sterk verschillen volgens de operator in het buitenland. Een abonnement is in het algemeen goedkoper om vanuit het buitenland te bellen, te sms'en of gebeld te worden.

Als je prepaid belt, betaal je meer, en heb je in minder landen de mogelijkheid om gebruik te maken van roaming. Een lokaal nummer kopen, is in veel gevallen de goedkoopste oplossing. Hoe dan ook, je kan de vraag stellen of je die gsm wel dringend nodig hebt. Je wordt gegarandeerd gestoord, en dat is niet altijd even leuk op vakantie. Vaak bel je voordeliger lokaal over het vaste telefoonnet (maar vermijd dure hoteltelefoons!). Nog goedkoper is mailen.

Hieronder vind je de tarieven van de drie belangrijkste operatoren in BelgiŽ:

Proximus

Base

Mobistar

Rijden en telefoneren
Telefoneer liefst niet vanuit de auto. Bellen met de gsm in de hand, dus zonder handenvrije kit, is in de meeste Europese landen verboden. Dat kan je dus nog een formidabele boete kosten!

Terug