Omhoog
Aanbiedingen
Accomodaties
Activiteiten
Alg. informatie
Ardennen per kajak
Bestuursmedelingen
Boottypes
Caravan en tent tips
Clubblad "Rob Roy"
Clublokaal
Filmpjes
Fotoalbum
Jongerenhoek
Kajakcursus
Kalender
Klassement
Lid worden
Nevenactiviteiten
Onze adverteerders
Overzicht clubs
Tochtverslagen
Toogdienst
Vaarregels
Verwante sites

Bouwen van de botenloods

Onze "Rob-Roy" vond een eerste ligplaats vooraan in de kom en verhuisde nadien naar de plaats waar nu Frans ligt. Op de huidige ligplaats lagen toen twee woonbootjes. Toen zij later werden verkocht - het ene vond een plaats in Parijs, de bestemming van het andere is onbekend - schoof ons clublokaal nogmaals op en kreeg toen zijn definitieve stek.

Het volgende jaar werd er niet veel gevaren, want alle vrije tijd werd gebruikt voor het ombouwen van het clublokaal.
Eerst werd de zijdeur, waarlangs er steeds werd binnengekomen, uitgeslepen en dan werden de ramen gemaakt. Nadat alles thuis in de garage was geprefabriceerd, werden de deur en de ramen ter plaatse ingelast. Hierbij sukkelde de laspost wel eens in het water, maar hij overleefde het.
Vervolgens werd de machinekamer uitgebroken en werden in het vooronder de douches, toiletten en de kleedkamers gebouwd. Hiervoor had men wel een gat moeten slijpen in het verblijf van de bootsjongen.
Vloer en wanden werden opgevuld met isolatiemateriaal. Een mazoetkachel, gekoppeld aan radiators zorgde voor de verwarming, maar ook eens voor een schouwbrand. De inrichting werd verrijkt met een pracht van een toog en splinternieuw meubilair. En het was degelijk want het heeft veel meegemaakt. de loopbrug, de drie meter wip uit Bobbieland, werd geplaatst en het terrein opgehoogd.

Terug